Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Plak Günleri’ne koşalım

Geçtiğimiz günlerde bir yazısında "Sanal dünyanın sizi yalnızlığa mahkum etmesine izin vermeyin" diyordu Hıncal Uluç, üstelik harika bir tavsiyeyle... 'Bu etkinliğe koşun' tavsiyesine uydum ve soluğu Akmerkez Vakkorama Plak Günleri şöleninde aldım.
O kadar iyi geldi ki bu nostalji heyecanı, plak sohbetleri, yeni bilgiler; üzerine uzun zamandır görmediğim plak koleksiyoneri arkadaşımı da görünce tam oldu.



5 BİN DOLARLIK KAPAK

Çevremizde eski şarkılara büyük merak duyan ve bu zevki bir pikap sahibi olarak devam ettirmek isteyen çok sayıda insanla karşılaşıyoruz.
Pek çoğunun çok isteyip de başlayamamasının sebebi ise aynı; 'Nereden başlayacağız, pikap ve plakları nereden bulacağız, ne kadar bir bütçe ayırmalıyız?' Tüm merak edilenleri Pikaphane'den Kemal Cankaya şöyle anlattı: "Başlangıç için ayırdığınız bütçeye göre plaklar tercih edin. Plakları sürekli kılıflarında tutup tozlu alanlardan uzak tutun. Bakım zorluğu nedeniyle amfili modelleri önermiyoruz." Cankaya'dan sonra duayen plak kapağı tasarımcısı Betül Atlı ile sohbet ettik. Betül Hanım, 47 yıl önce Türkiye'de satılan Led Zeppelin II, Iron Butterfly, Jethro Tull gibi birçok grup ve sanatçının plak kapaklarının illüstrasyonlarını yapmış. Bugün bazıları koleksiyonerler tarafından 3 bin dolara satın alınıyor. Hatta elime aldığım Led Zeplin plağı için, "Dikkat et bu Avrupa'da 5 bin dolara satılıyor, tabii bulabilirlerse" dedi.
Nostaljik ve mutlu bu Plak Günleri devam etmeli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA